sábado, 6 de junio de 2009

CAN ROCA, UN PLAER PEL CINC SENTITS


TAVERNA BAR ROCA (1912/1952)
Gran de Sant Andreu, 209 - Barcelona
Tel. 933 465 701
Horari: de 8 a 18 h. Capacitat: 45 places assegudes (38 en 8 taules de 4 i una rodona de 6 i 6 en la barra)
Nota: Per l'hora de dinar és imprescindible la reserva 2 o 3 dies abans. Per als dissabtes la reserva ha de fer-se una setmana abans. Diumenge resta tancat.

Resa en un dels articles periodístics penjats en les parets de la Taverna Bar Roca “Quelcom més que un bar” titular que fa justícia a les sensacions que es viuen en aquell llegendari espai, que otrora va ser fonda, servei que va deixar de prestar-se en 1973 .
La Taverna, que va obrir les seves portes en 1912, en 1952 va passar a les mans de la família Roca, la qual avui segueix el front del negoci.
Pocs són els que passant per davant de Can Roca, decideixen detenir-se, la seva falta d'espectacularitat, jo més aviat diria la seva descuidada aparença, no convida a visitar-lo, és clar, si no es coneix el que allí es “cou”.
Taules de marbre, envoltades de cadires de fusta, alberguen els cossos, que després d'abandonar-les marxen amb la viva intenció de tornar a asseure's en elles, davant una de les temptacions que allí se'ns oferixen
Els esmorzars de forquilla i ganivet, donen ja compte del que Ca Roca ens oferix, una carta capaç d'engegar els cinc sentits i que es canta de viva veu.
Tot en la Taverna està per lleparse els dits i em resulta impossible aconsellar que degustar, perquè en Ca Roca no es menja, es degusta i s'acompanya amb un bon vi a porró. En la meva darrera visita em van col·locar davant un desdejuni pantagruèlic a força de de tripa i cap i peu, amb cigrons i samfaina, tot això coronat amb una guindi-lla, plat que al recordar-lo, la boca se'm fa aigua. Uns dies abans m'esperava un plat de mandonguilles, amb sípia, bolets i la inseparable guindi-lla i si miro més enrere em ve al record gustatiu un plat d'orella, morro i peus de porc amb mongetes de la volcànica collita de Santa Pau (Garrotxa) i naturalment, la guindi-lla i el porró.
Cuina sobretot catalana que degusten tots els públics i no és rar asseuré al costat de famosos polítics o “estrellats” cuiners.

No hay comentarios: