sábado, 6 de septiembre de 2008

BAR BODEGA. RUÍZ, UN OASI AMB DATA DE CADUCITAT


BAR BODEGA R. RUíZ (1968)
Montnegre, 32
Les Corts (Barcelona)
Horari: de dimarts a diumenge de 8:30 a 23:30 h.
(La cuina tanca a les 23 h.)
Dilluns: tancat
Univers de clients: gent del barri
.

En la Colònia Castells, grup de cases baixes situades en el districte dels Corts entre els carrers: Travessera dels Corts, Morales, Taquígraf Serra, Montnegre i Entença obra cada dia les seves portes, desde el 1968, l'entranyable Bar Bodega R. Ruiz, que atenen Rafa i Sandra.
El barri, que van construir al 1923 per als treballadors de la fàbrica de hules i vernissos Manuel Castells, es troba afectat pel pla General Metropolità (PGM) i la seva “vida”, ja té data de caducitat.
L'espai gastronòmic, punt de cita de dels veïns del barri, ofereix en el seu modest local tapes i plats dignes dels paladars més exigents; sípia, calamars a la romana, ensalada russa, carn adobada, cloïsses, gambes amb alls i a la planxa, patates braves, orella de porc i un magnífic plat de tripa, entre uns altres plats i entrepans variats.
Un local senzill, sense pretensions i alhora ple d'un encant que a no trigar, s'encarregaran d'aixafar les excavadores per a, en el seu lloc, elevar cap al cel pisos i més pisos.
La diversa clientela, del barri, a la que s’afegeixen transeünts circumstancials, sap que aquest espai és un dels tresors del barri que afegeix sabor a una vida tranquil•la i que la imminència de “la seva mort” propicia la deterioració de un espai envoltat de "modernitat".

1 comentario:

Anónimo dijo...

Esta mañana pasé por allí con unas amigas polacas y les gustó el sitio y las tapas por supuesto: lo mejor el pulpo, lastima que fue poco!!!!
en total pagamos 35 euros y nos pedimos: mejillones, caracoles, pescaditos, pulpo, esparragos,bravas y cervezas.

Calidad del producto buena, atención y cantidad del producto regular, precio normal, esta es mi valoración.

Un saludo amigos/as y a disfrutar de las tapas del mediterráneo.